Glasvezelversterkte kunststof leuningen

Onze GVK kunststof leuningen zijn opgebouwd met pultrusie elementen volgens de EN 13 706 norm.

De GVK kunststof leuningen zijn opgebouwd met pultrusie elementen volgens de EN 13 706 en hebben minimaal volgende samenstelling:

Harsen

Isoftaal of vinylester hars.

Kleuren

Grijs of geel (isoftaal) en beige (vinylester). Alle kunststof profielen zijn in de massa gekleurd.

Glassamenstelling

De GVK profielen zijn opgebouwd uit een minimaal glaspercentage van 50%. Deze samenstelling garandeert een ideaal evenwicht tussen de stijfheidseigenschappen in de lengterichting en de dwarsrichting. De kunststof profielen hebben een oppervlaktevlies aan de buitenzijde dat een harsrijke oppervlaktelaag vormt. De oppervlaktelaag  zorgt voor een verbeterde resistentie tegen chemicaliën en omgevingsinvloeden. Het oppervlak vertoont geen losse of niet geïmpregneerde vezels. Onze handleuning voldoet aan het ARAB, de B(ritish) S(tandard) norm BS6180, BS5395 en de EN 14 122 norm.

Opbouw leuning

De staanders van de GVK kunststof leuningen bestaan uit een vierkantkoker 60*60*4.5 mm of 51*51*6.35 mm naargelang de toepassing.
De knierail bestaat uit een buisprofiel van 38*32 mm. Volgens de specificatie van de klant kunnen meerdere knierails voorzien worden.
Voetplint: De GVK handleuningen kunnen worden voorzien van een glasvezelversterkte kunststof voetplint, dit profiel is 150mm hoog en is speciaal voor deze toepassing ontworpen door gebruik te maken van een geprofileerde W vorm van 3 mm dikte.
De handrail is opgebouwd uit een ergonomisch gevormd profiel met afronding aan de bovenzijde met een straal van 63 mm. De afronding ligt goed in de hand en zorgt er bv. voor dat gereedschapskoffers er niet kunnen opgezet worden. De totale hoogte van het profiel is 50 mm, de breedte is 76 mm. De minimale dikte is 4 mm. De eindpunten van de handrail profielen worden afgewerkt met speciaal daartoe voorziene eindstukken.

Bevestigingen

 De leuning wordt op de bodem bevestigd met roestvrij stalen steunvoeten van het type 302 (A2) of  316 (A4). De verbindingsbouten en alle andere bevestigingsmiddelen zijn eveneens uitgevoerd in dezelfde roestvrij staal kwaliteit.

Conformiteit EN 14122-3

Onze GVK leuningen werden getest volgens de EN 14122-3 geldende norm. De GVK kunststof leuning wordt onderworpen aan 3 testen : 2 statische tests en één dynamische test. 

  • Bij het horizontaal statisch onderzoek op niveau van de verticale koker wordt een belasting opgelegd van minimum 300 N/m en een maximum doorbuiging van 30 mm. Dezelfde test wordt herhaald voor het handrail profiel. 
  • Bij het dynamisch onderzoek wordt de doorbuiging door middel van een massa van 90 kg gecontroleerd die inwerkt op het midden van de handrail en die na een val van 204 mm hoogte,, een energie van ongeveer 180 joules vrijgeeft. De doorbuiging mag niet groter zijn dan 200 mm. De GVK leuningen van Vink voldoen aan deze 3 eisen (vraag het certificaat).

Enkele realisaties

Meer weten over de toegevoegde waarde van GVK?

Contacteer ons

Maak een afspraak met één van onze productspecialisten.

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top