Vikugrate deksels

Vikugrate deksels worden geproduceerd door glasvezelbundels in een mal te leggen en er een hars aan toe te voegen. Door de glasvezels kruiselings te verbinden ontstaat er een draagkracht in beide richtingen.

De deksels bevatten 35% glas en 65% hars. De deksels kunnen aan één zijde of aan beide zijden, als sandwichpaneel afgewerkt worden met een volle plaat (dikte 3 of 5mm).  Ook deze roosters worden standaard geleverd met een gekorreld oppervlak.

Leveringsprogramma

De Vikugrate deksels zijn beschikbaar in 2 basiskleuren (grijs en groen) en in standaard hoogtes: 30+3,2mm en 38+3,2mm.

Harstypes

Afhankelijk van de toepassing en de omgeving worden de harstypes bepaald. 

  • Orthoftale polyester : kan ingezet worden voor algemene toepassingen met goede weerstand tegen atmosferische corrosie
  • Isoftaal polyester : hoge chemische bestendigheid met een goede brandweestand
  • Vinylesterhars (op aanvraag) : uitstekende chemische resistentie tegen zuren, basen en corrosieve producten gecombineerd met een goede brandweerstand

Toepassing

Het gebruik van Vikugrate deksels in bordessen, platformen, bruggen, aanlegsteigers en trappen heeft vele voordelen.  Vikugrate deksels zijn onderhoudsarm, hebben een lange levensduur en uitstekende anti-slip eigenschappen.  Ze hebben ook een licht in gewicht, een uitstekende corrosie bestendigheid en zeer goede mechanische eigenschappen. 

Deze unieke eigenschappen maken de Vikugrate deksels zeer geschikt voor toepassingen in zwembaden, corrosieve omgevingen, chemische industrie, off shore, scheepvaart, … 

Bovendien zijn GVK deksels snel, eenvoudig en flexibel te verwerken.

Meer weten over de toegevoegde waarde van GVK?

Contacteer ons

Maak een afspraak met één van onze productspecialisten.

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top