Vikugrate roosters

Vikugrate looproosters worden geproduceerd door glasvezelbundels in een mal te leggen en er een hars aan toe te voegen. Door de glasvezels kruiselings te verbinden ontstaat er een draagkracht in beide richtingen. De roosters bevatten 35% glas en 65% hars.

Leveringsprogramma

De Vikugrate looproosters zijn beschikbaar in 3 basiskleuren (grijs, groen en rood) en in 5 standaard hoogtes: 13, 25, 30, 38 en 50mm. 

Maasopeningen variëren van 20x20mm (micro mesh) tot 38x38mm/40x40mm en 50x50mm (enkel voor roosters in hoogte 13mm en 50mm).

Harstypes

Afhankelijk van de toepassing en de omgeving worden de harstypes bepaald. 

  • Orthoftale polyester : kan ingezet worden in algemene toepassingen met goede weerstand tegen atmosferische corrosie
  • Isoftaal polyester : hoge chemische bestendigheid met een goede brandweestand
  • Vinylesterhars : uitstekende chemische resistentie tegen zuren, basen en corrosieve producten gecombineerd met een goede brandweerstand

Oppervlakken

Vikugrate looproosters zijn leverbaar in verschillende types oppervlakken:

Concaaf oppervlak

Voor bepaalde toepassingen is de antislip minder belangrijk (bv. in zones met weinig doorgang). Hiervoor bieden wij u roosters met een concaaf oppervlak

Korrels

De geïntegreerde korrels (< 1mm) bieden de beste oplossing voor een blijvende antislip oppervlak in alle richtingen. Dit oppervlak garandeert uitstekende antislip eigenschappen in vochtige omstandigheden, bij vorst en in contact met vet.

Gesloten oppervlak - sandwichpaneel

De looproosters kunnen ook afgewerkt worden met een volle plaat (dikte 3 of 5mm): aan één zijde of aan beide zijden om een sandwich paneel te maken. Ook deze roosters worden standaard geleverd met een gekorreld oppervlak.

Toepassingen

het gebruik van Vikugrate roosters in bordessen, platformen, bruggen, aanlegsteigers en trappen heeft vele voordelen.  Vikugrate roosters zijn onderhoudsarm, hebben een lange levensduur en uitstekende anti-slip eigenschappen.  Ze hebben daarnaast ook een licht in gewicht, een uitstekende corrosie bestendigheid en zeer goede mechanische eigenschappen. 

Door deze unieke eigenschappen zijn Vikugrate roosters  geschikt voor toepassingen in zwembaden, corrosieve omgevingen, chemische industrie, off shore, scheepvaart, …  De mogelijkheden en toepassingen zijn quasi onbeperkt. 

Bovendien zijn GVK roosters snel, eenvoudig en flexibel te verwerken.

Enkele realisaties

Meer weten over de toegevoegde waarde van GVK?

Contacteer ons

Maak een afspraak met één van onze productspecialisten.

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top