Vikugrate kunststof traptreden

Vikugrate traptreden worden geproduceerd door glasvezelbundels in een mal te leggen en er een hars aan toe te voegen. Door de glasvezels kruiselings te verbinden ontstaat er een draagkracht in beide richtingen. De traptreden bevatten 35% glas en 65% hars.

Het traptrede paneel heeft  een versterkte (ev. gekleurde) neus en is  voorzien van een korrelige antislip laag. Voor de ondersteuning van dit type traptreden stellen wij een hoekprofiel uit hetzelfde materiaal voor of één uit  inox 316.

Leveringsprogramma

Het Vikugrate traptrede paneel heeft vierkante mazen: 38 x 38 mm en een hoogte van 38mm. Het paneel heeft een standaard afmeting van 3660 x 273mm waaruit treden met verschillende breedte kunnen gezaagd worden.

Harstypes

  • Afhankelijk van de toepassing en de omgeving worden de harstypes bepaald. 
  •  Orthoftale polyester (op aanvraag) : kunnen ingezet worden in algemene toepassingen met goede weerstand tegen atmosferische corrosie
  •  Isoftaal polyester : hoge chemische bestendigheid met een goede brandweestand
  •  Vinylesterhars (op aanvraag) : uitstekende chemische resistentie tegen zuren, basen en corrosieve producten gecombineerd met een goede brandweerstand

Toepassing

Het gebruik van glasvezelversterkte kunststof Vikugrate traptreden in bordessen, platformen en trappen heeft tal van voordelen.  Vikugrate traptreden zijn onderhoudsarm, hebben een lange levensduur en uitstekende anti-slip eigenschappen.  Ze zijn ook licht in gewicht, hebben een uitstekende corrosie bestendigheid en zeer goede mechanische eigenschappen. 

Deze unieke eigenschappen maken de Vikugrate kunststof traptreden geschikt voor toepassingen in corrosieve omgevingen, chemische industrie, off shore, scheepvaart, …  Bovendien zijn GVK traptreden snel, eenvoudig en flexibel te verwerken.

Enkele realisaties

Meer weten over de toegevoegde waarde van GVK?

Contacteer ons

Maak een afspraak met één van onze productspecialisten.

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top