Vikupul roosters

Vikupul pultrusieroosters bestaan uit een rechthoek-, I of T-vormig draagprofiel dat samengevoegd wordt met een buisvormige afstandhouder. Op deze manier ontstaat er een rooster met een grote draagkracht in één richting.

Omdat Vikupul roosters geproduceerd worden met een hoog percentage aan glas (> 50%), worden ze meestal gebruikt in toepassingen waar een hoge sterkte verreist is (belasting>=500 kg/m2) bij grote overspanningen  (vanaf 1m tot >2m). 

Leveringsprogramma

De Vikupul roosters worden uitsluitend verkocht op projectbasis in verschillende paneelhoogtes : 25, 30, 38 en 50mm.  Paneelformaten met een maximum lengte van 6,1 m en een breedte van 1,524m behoren tot de mogelijkheden met een maasopeningen van 10, 15 en 23mm.  Daarnaast zijn ook traptredepanelen beschikbaar in dikte 30 en 38 mm.

Harstypes

Afhankelijk van de toepassing en omgeving worden de harstypes bepaald. 

  •  Isoftaal polyester : hoge chemische bestendigheid met een goede brandweestand
  •  Vinylesterhars : uitstekende chemische resistentie tegen zuren, basen en corrosieve producten gecombineerd met een goede brandweerstand

Toepassing

Het gebruik van Vikupul roosters in bordessen, platformen en bruggen heeft vele voordelen. Vikupul roosters zijn licht in gewicht, onderhoudsarm, hebben een lange levensduur en uitstekende anti-slip eigenschappen.  Ze zijn ook flexibel naar maatvoering, hebben een uitstekende corrosiebestendigheid en zeer goede mechanische eigenschappen. 

Deze unieke eigenschappen en de zeer hoge stijfheid (grote overspanningen tot 2 meter zijn mogelijk) maken de Vikupul roosters uitermate geschikt voor toepassingen waar hoge belastingen vereist zijn. Bovendien zijn GVK Vikupul roosters snel, eenvoudig en flexibel te verwerken.

Oppervlakken

Glad oppervlak

Voor sommige toepassingen is een antislip oppervlak niet nodig. Hiervoor bieden wij u roosters met een glad oppervlak.

Korrels

De ingewerkte korrels (< 1mm) zorgen voor een langdurig antislip effect in alle richtingen. Deze oppervlakte afwerking garandeert perfecte antislip eigenschappen in vochtige omstandigheden, bij vorst en op locaties waar vet of andere substanties het oppervlak glad maken.

Gesloten oppervlak

De looproosters kunnen afgewerkt worden met een volle plaat (dikte 3 of 5mm). Ook deze roosters worden standaard geleverd met een gekorreld oppervlak.

Enkele realisaties

Meer weten over de toegevoegde waarde van GVK?

Contacteer ons

Maak een afspraak met één van onze productspecialisten.

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag verder

Back to top